Agenda

Concert avui

Vermut amb el Quartet Fi dels Temps

12 de juny ’22 a 2/4 d’una

Yexza Lara (veu) Belén Bandera (veu) Pablo Sèlnik (flauta) i Jaume Llombart (guitarra) . Una proposta afable i personal del Jazz cap al folklore i la cançó d’autor .

Errant Fest 22, itineraris d’Art i Pensament

del 22 d’abril al 1 de maig Gósol -30 d’abril al Molí!

festival errant

Podeu trobar tota la programació a: errantfest.cat a continuació els actes al Molí

DISSABTE 30 D’ABRIL AL MOLÍ DE GÓSOL

D’11 A 13 h. A LA PLAÇA DAVANT DEL MOLÍ
Taller de construcció d’instruments, amb material reciclat, que sonen com els ocells: la cadernera, el pardal, el puput…, a càrrec de Drapaire Musical.
Una activitat per a tota la família que us sorprendrà.
eldrapairemusical.com

12 h. A LA PLAÇA DAVANT DEL MOLÍ
«Silur». Espectacle de poesia, dansa i música a càrrec de Sònia Moya (veu) i la complicitat de Maria Ribera (cos) i Manel Fortià (música). (Durada: 60 minuts).
«Silur» no és un peix que es mossega la cua. «Silur» navega els cossos i la paraula de dues dones que reben el moviment amb tota la seva amplitud a través de la poesia i la música. Extrets del llibre homònim, cinquè recull de l’autora, els poemes de «Silur» neixen de la necessitat d’entendre la sacsejada com a possibilitat per a la transformació. A partir de la figura mitològica del Namazu, un silur gegantí que a l’antic Japó era culpat dels moviments sísmics, el llibre i l’espectacle fan un recorregut a través de tres dels quatre elements per obrir els braços a l’esfondrament com a símbol de la catarsi i, per tant, del renaixement.
I amb aquest llenguatge que acaba sent únic, Sònia Moya, Maria Ribera i Manel Fortià travessen aire, terra i aigua per donar la benvinguda al sisme i viure’l en plenitud i amb els ulls oberts al canvi. Perquè saben que en la reconstrucció hi trontolla qualsevol estructura.
soniamoya.com

13 h. A LA PLAÇA, DAVANT DEL MOLÍ
Vermut dialogat, amb Emma Quadrada Costa i Núria Bendicho Giró
«Les terres fèrtils del Modernisme». Com a lectora, Núria Bendicho Giró ens permet aproximar-nos al seu vessant d’escriptora. A partir de la seva primera novel·la, «Terres mortes», explorem les llavors literàries que el Modernisme va sembrar en ella. Bendicho conversa amb la periodista cultural Emma Quadrada Costa sobre llibres que l’han acompanyat i la seva aproximació als elements naturals, la foscor, el conflicte, la simbologia i els trets que marquen els personatges. (Durada: 45 minuts)
Núria Bendicho Giró (Barcelona, 1995) és llicenciada en Filosofia. En bona part autodidacta, s’ha passat la joventut viatjant i llegint en biblioteques. «Terres mortes» és la seva primera novel·la.
Emma Quadrada Costa és periodista i programadora d’activitats de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, i codirigeix el segell LITERNATURA, des d’on promou, amb l’escriptor Gabi Martínez, un festival de literatura i natura. Ha presentat diferents programes culturals a Betevé i TV3.

14.15 h. DINAR POPULAR AMB LA COL·LABORACIÓ DEL MOLÍ DE GÓSOL.
Venda de tiquets el mateix dia al Molí (no es fan reserves).

17 h. A LA PLAÇA DEL MOLÍ
Diàleg. Emma Quadrada Costa conversarà amb Laia Carbonell sobre el seu llibre de poemes, «Nibrós». Les acompanyarà en directe l’acordionista Roser Cusidó Pla.
«Que la força tel·lúrica ens acompanyi». Laia Carbonell Ferrer firma un segon poemari, «Nibrós», que percudeix el pit amb branques caigudes sobre capós de cotxe, monyos de llana blanca, matins que mugeixen, bordes, molsa i parets de cementiri. La força d’aquest poemari pren cos i vol a través de la conversa i el recital de la poeta amb la periodista Emma Quadrada Costa, acompanyades de l’acordionista Roser Gabriel Pla.
(Durada: 60 minuts)
Laia Carbonell Ferrer (Castellbisbal, 1986). Ha publicat els poemaris «Nibrós» (Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera 2019) i «Finlàndia» (Premi Amadeu Oller 2015). Ha traduït la Bèstia d’Edicions Poncianes d’Albert Camus amb Francesc Gelonch, i ha impulsat i coordinat el llibre i documental sobre el 15-M a Terrassa amb el col·lectiu A les vuit al Raval. Des del gener del 2019, és una de les tres programadores del cicle de poesia de l’Horiginal.

18.30 h. A LA PLAÇA DEL MOLÍ
«Si em vagués». Poesia, música i dansa d’arrel tardicional amb La Companyia MINIMíssimA.
Amb Gerard Díaz (veu textos i música); i Lali Mateu i Roger Cusidó (dansa).
(Durada 60 minuts)
LA COMPANYIA MINIMíssimA va néixer com a companyia unipersonal amb la idea de reivindicar la música de tradició oral, però també la senzillesa i la sinceritat en ambients petits per afavorir la proximitat amb el públic. Amb el temps, el projecte ha anat agafant noves formes gràcies a les aportacions de diferents artistes que hi han col·laborat. Potser les que més destaquen són la incorporació de la dansa de Lali Mateu i Roger Cusidó i la poesia primer de diferents autors i darrerament pròpia de Gerard Díaz.
Els poemes d’aquest espectacle formen part del recull no publicat «Poemari per a acordió» escrit per Gerard Díaz, majoritàriament durant els mesos de confinament del 2020. Es tracta de textos curts, o curtíssims, que ens parlen d’un món actual i proper de manera senzilla, sense cap més pretensió que l’expressió perquè sí, com una mena d’exercici de sinceritat i sensibilitat.
minimissima.com

Trobades amb la veu

18 i 19 de desembre 2021

Hola amants de la música tradicional! Us convidem a aprendre a cantar cançons tradicionals de diferents cultures enmig de les muntanyes del Pirineu. Compartirem melodies, caminades i energia sanadora durant un cap de setmana que ens permet desconnectar de les nostres vides quotidianes.
Desconnecta, apaga el mòbil, respira, allibera la teva veu!
La trobada és autogestionada i viu de l’aportació de cada participant. No és un taller professional, més aviat un intercanvi. Només paguem casa i menjars. Pel 18/19 de desembre Marianthi ens comparteix Cants Polifònics (de diferents veus) de Grècia.

Programació Estiu 2021

1 d’agost 12:30 Vermut musical

da BUMBUS

Marta Roma : Violoncel i Veu

Antony da Cruz: Baix elèctric

Un duet amb una sonoritat diferent, nova i original, ens farà viatjar per tot el món amb la seva música

vermut dabumbus

6 d’agost 18:30 Berenar musical

Marc Egea Solo

Marc Egea: Viola de roda, Veu, Flabiol i Loops

En Marc Egea músic, compositor i escriptor eventual ens delectarà amb el so de la viola de roda instrument de sonoritats catàrtiques. Ho mesclarà amb veu i flabiol fent loops en directe.

berenar musical marc egea

10 i 18 d’agost 17:00 Taller d’estampat

Estampa una samarreta amb el teu propi disseny. Una paraula, un sol, una flor, un gelat? No hi ha límits per la teva imaginació! Amb plantilles retallades de vinil i colors frescos, podràs aprendre a fer un estampat tèxtil. El millor de tot: aquesta tècnica la pots repetir a casa!

EDAD RECOMANADA: + 5 – 99 anys
DURADA: 1,5 h
PREU: 12 €
MATERIAL: Porteu una samarreta o un jersei llis que no estigui imprès!

DATES: dimarts 10 Agost 17:00 + dimecres 18 Agost 17:00
LLOC: Molí de Gósol

taller d'estampat

21 d’agost 18:30 Berenar amb Titelles

BARRABASSADES

Companyia de Titelles Micro Troupe

BARRABASSADES és un espectacle destinat a un públic familiar, és representat amb putxinel·lis on els  protagonistes juguen als característics jocs de corre-cuita que t’agafo, d’amagatotis i de garrotades. Tractant-se d’un espectacle de diables, té un final en forma de  ‘ball de diables’ (sense pirotècnia)

titelles al molí

Dijous 26 d’agost a 2/4 de 7

Poesia al Molí

recital per Catalina Carmona

La poeta colombiana ens recitarà els seus poemes d’encant, memòria amor i neu. Després qui vulgui podreu llegir els vostres poemes.

poesia al molí

Tot l’agost 21 SPA NÓMADA massatges relaxants Begoña Valdivia

Gaudeix d’un moment de relax, cura i benestar en plena natura . Massatge d’esquena, reflexologia podal, massatge estrella zen…

spa nomada